Letošní 24hodinka bude plná změn

Letošní Františkolázeňská 24hodinovka bude plná změn. Smysl konání běžeckého hapenningu se však nemění. Ti, kteří přijdou, si užijí běhu, přátel a ještě mohou přispět na dobrou věc. Pořadatelem je Běžecká škola a spolupořadateli Komunitní osvětové společenství z.s. a Farní charita Cheb. Výtěžek opět půjde na podporu služeb Hospice sv. Jiří. 

běh 5 Museli jsme najít nový prostor pro zázemí celé akce, protože hotel, který ho poskytoval v minulých ročnících, jsme už nemohli využívat,“ vysvětlil jeden ze spoluorganizátorů Zdeněk Dančo. „Tento prostor musí být přímo u tratě, a trať musí být osvětlená. Také jsme se snažili reagovat na připomínky z minulých ročníků. Mnoho běžcům trápil například velmi tvrdý povrch tratě – dlažba. V neposlední řadě jsme cítili, že je třeba cosi změnit,“ doplnil. Po smíchání všech ingrediencí  vymysleli organizátoři zcela novou trať. Povede běžce parkem u Sadové kavárny, bude bez tvrdé dlažby a v centru města.

„Zázemí najdou běžci v Sadové kavárně, která bude díky velmi vstřícnému přístupu nájemce pana Macha celá k dispozici, i včetně velkého sálu. Další velmi zásadní podpora se nám dostala ze strany vedení města Františkovy Lázně. To bude partnerem akce. Poskytli nám grant na zajištění všech potřeb běžců a mimo jiné nám také nabídli možnost využít altán k takovému malému hudebnímu festivalu. Vystoupit by měly regionální kapely i pěvecký sbor Luběnky,“ popsal Zdeněk Dančo.

Františkovy Lázně podpořily tuto akci již v loňském roce. „Je třeba podpořit každou dobrou myšlenku v našem městě. A tohle již není jen myšlenka, ale konkrétní akce připomínající důležitý moment v našich dějinách, akce, která přivede lidi k pohybu, a zároveň pomáhá dobré věci. Koná se již po osmé, stala se tedy františkolázeňskou tradicí,“ sdělil místostarosta Františkových Lázní Jan Kuchař. „Město podpoří 24hodinovku opět finančně, ale také podpoří kulturní doprovodný program. Jedná se přece i o setkání velkého množství lidí, kteří se přijdou projít, proběhnout, ale také se pobavit,“ dodal místostarosta.

Historie Františkolázeňské 24hodinovky se začala psát již v roce 2009, a od té doby počet účastníků stále roste. V loňském roce zažili běžci milé překvapení – těsně před závodem se uskutečnila pravá běžecká svatba.

Fotogalerie z minulého ročníku 24hodinovky zde: