Do cizích domů si chodili pro věci jako do obchodu

Dva muži ve věku třiadvacet a třiatřicet let ukradli z cizího domu, co tam volně leželo. Co nešlo ukrást, to poničili.  Hodili se jim různé věci, například potraviny, nářadí a elektroinstalace. Mladší z mužů byl velmi čilý, bez pozvání navštívil rodinný dům, byt, zahradní chatku i mateřskou školku, a když odcházel, byl o uloupené věci těžší. V případě odsouzení hrozí dvěma lapkům až tři roky ve vězení.policie ilustrační

„Oba obvinění muži měli na konci dubna v Aši vniknout do neobydleného domu a odcizit odtud různé potraviny, nářadí a elektroinstalaci. Navíc různé věci i poškodit, když se je snažili odcizit, například kamna.  Odcizením a poškozením věcí způsobili celkovou škodu nejméně 11 tisíc korun,“ uvedla Kateřina Krejčí.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci na vzetí 23letého muže do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval a soudce obviněného poslal do vazby.