Nevíte co upéct? Zkuste rychlou buchtu z kefíru

Je netradiční, vláčná, rychlá a moc dobrá. Řeč je o buchtě, do které se přidává kefír. Příprava nezabere více než půl hodiny. Po ochutnání jí jistě zařadíte do svých oblíbených receptů.

IMG_0318 malá na web

Těsto:

3 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru

1 vanilkový cukr

3 lžíce strouhané hořké čokolády

1 prášek do pečiva

500 ml. kefíru

½  hrnku oleje

(ano, opravdu tu žádná vejce nejsou)

 

Poleva:

100 gramů másla

100 gramů cukru – může být méně

1 žloutek

2 lžíce kakaa

1 lžíce rumu

 

V míse smícháme všechny suché přísady a postupně přidáme olej a kefír. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct na cca 20 minut do trouby vyhřáté na 170 °C. Ještě teplé polijeme polevou, kterou připravíme následovně: Všechny suroviny na polevu vložíme do menšího hrnce a dáme do vodní lázně, až začne tuhnout, je hotová.