Policie odhalila pěstírnu konopí. Tentokrát v Hranicích

Více než 1100 rostlin konopí pěstoval čtyřiačtyřicetiletý cizinec v rodinném domku v Hranicích u Aše. Až do včerejšího dne. Když zahlédl policisty, pravděpodobně si uvědomil, že je zle, a tak chtěl vzít nohy na ramena. To se mu ale nepodařilo a skončil v policejní cele. Pokud by zahradník všechny rostliny prodal, mohl si přijít na částku přibližně pět a půl milionu korun.

„Kriminalisté v Karlovarském kraji stále pokračují v boji proti drogové kriminalitě. DůOLYMPUS-DIGITAL-CAMERAkazem je včerejší policejní akce, při které chebští kriminalisté odhalili pěstírnu konopí v Hranicích u Aše,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Cizince následně kriminalisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. „Obviněný se tohoto jednání měl dopustit v rodinném domě v Hranicích u Aše, kde neoprávněně pěstoval v několika speciálně upravených místnostech tzv. INDOOR způsobem přes 1100 rostlin, které se nacházeli ve třech stádiích růstu,“ doplnila mluvčí.

Při domovní prohlídce byly nalezeny kromě rostlin i různé chemikálie a příslušenství k pěstování. V případě sklizně všech rostlin konopí a při následném prodeji si cizinec mohl přijít na částku kolem pěti a půl milionu korun.

Policejní komisař během dnešního dne podá podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Pokud mu bude prokázána vina, muže si odsedět až deset let za mřížemi.