V mariánských Lázních se poběží závod SpaRun

Pro všechny sportumilovné děti, ženy i muže je připravený již 4. Ročník běžeckého závodu SpaRun Mariánské Lázně 2016. Akce se uskuteční v sobotu 16. července. Trasa povede běžce od atletického stadionu, lázeňskými parky na kolonádu a zpět. Účastníky budou jako již v minulém roce běžci nejen z celé České republiky, ale i z Ruska, USA, Slovinska, Rakouska, Norska, Kypru, Anglie či Německa.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Projekt vznikl spojením běžeckých závodů SpaRun Mariánské Lázně s kulturním programem, který má za cíl představit město Mariánské Lázně a nastínit skalním sportovcům i jiné volnočasové aktivity (a naopak). Sportovně-kulturní akce je určena jak místním, tak návštěvníkům města všech věkových generací. V letošním ročníku bude koncept akce navíc rozšířen o vystoupení dalších divadelních souborů a volnočasových aktivit pro děti. Po vyhlášení vítězů oslaví 30 let své existence koncertem kapela Vltava. Celý kulturní program je bezplatný. Pořadateli akce jsou TJ Sokol Mariánské Lázně ve spolupráci s AC Mariánské Lázně a městem Mariánské Lázně.

Místo:

Mariánské Lázně, start závodu je ve Sportovním areálu Viktoria Mariánské Lázně.

 Přihlášky:

Podávají závodníci prostřednictvím webu http://sparun.wz.cz. Startovné činí 100,- Kč při platbě předem, na místě pak 150,- Kč. V dětské kategorii je startovné při online registraci zdarma, na místě 50,- Kč. Přihlášení na místě je možné do 12.30 hod.

 Kategorie:

Muži – open

Ženy – open

V obou kategoriích je přípustný start staršího žactva, dorostu a juniorů.

V rámci závodů proběhne i dětský běh. Kategorie jsou: starší žáci (žákyně) 2001-2002, ml. žáci (žákyně) 2003-2004, nejmenší děti 2005 a mladší a předškoláci.

 

Závodní kancelář:

Bude otevřena v sobotu 16. července 2016 v areálu od 11.30 hod. Prezentace a výdej startovních čísel bude ukončena v 13:00. Startovní čísla jsou nevratná.

Časový pořad:

11.30     prezentace závodníků, výdej startovních čísel

13.00     zahájení závodu

13.15     start dětského běhu

14.00     start hlavního závodu

15.30     vyhlášení vítězů

Občerstvovací stanice:

Pro závodníky na trase závodu před hotelem Butterfly v Mariánských Lázních.

 Popis trati:

Trasa závodu je vedena po písčitých a asfaltových cestách ve městě Mariánské Lázně. Vhodná obuv: maratónky

Trasa závodu:

Start/cíl ve Sportovním areálu Viktoria Mariánské Lázně, Rudolfův pramen, Ferdinandův pramen, parkem ke knihovně, po chodníku k poště, do kopce na Anglickou ulici, Nové Lázně, společenský dům Casino, kolonáda, Mírové náměstí, Hlavní třídou k hotelu Cristal, knihovna, Ferdinandův pramen, areál Viktoria (+ 1 okruh na dráze 400m). Dle možností bude trasa ohraničena páskou a tam, kde to nebude možné, stejnobarevnými fábory a značením na silnici (chodníku). Na potřebných místech bude během závodu uzavřena doprava. Celková délka tratě je 6400 m.

Dětská kategorie – start/cíl ve Sportovním areálu Viktoria Mariánské Lázně, Ferdinandův pramen a zpět (1000 a 1400m).

Zázemí běžců:

Mužské a ženské šatny + úschovna, občerstvení pro startující po doběhu závodu zajištěno.

 Ceny:

Sudy piva, víkendové pobyty v luxusních hotelech v ML, vouchery na nákup sportovního zboží a další. Malá odměna pro každé startující dítě.

Kontakt:

Pavel Knára, tel.: 603 716 860, pavel.knara@email.cz

 

Vedoucí činovníci:

Ředitel závodu:                Pavel Knára

Hlavní rozhodčí:               Viktor Borsik

Technický ředitel:           Petr Hořejší