Z budovy bývalé pošty opět padají kameny

V pondělí po poledni odstraňovali hasiči část římsy na budově bývalé pošty na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad. Kameny, která padaly, mohly ohrozit chodce a řidiče.

U zlatého slunce. Tak se objekt jmenuje už od roku 1620. Tehdy šlo o gotický dům, který později prošel barokní přestavbou. Právě zde pobýval J. W. Goethe, když přijel do Chebu. Dům ale v roce 1883 shořel. Podle Interaktivní encyklopedie města Cheb pak spáleniště a sousední rohový dům koupila  chebská spořitelna, která nechala postavit objekt, jak ho známe dnes. „Po válce převzala budovu poštovní správa a radniční sklípek byl přeměněn v pustnoucí skladiště.  Po náročné opravě zde byla v roce 1992 opět otevřena restaurace, která navazuje na tradici hostince U zlatého slunce a která byla starým Chebanům známa jako radniční sklípek,“ říká encyklopedie.

I to je ale minulost. Objekt je už několik let v soukromých rukách a chátrá. Majitel se ho snaží takřka celou dobu prodat, i teď ho lze najít v nabídce jedné realitní kanceláře, a to za 21 milionů korun.