Muzeum na letošní rok připravilo bohatou nabídku akcí

Výstavy, přednášky, promítání a další zajímavé akce čekají letos na návštěvníky františkolázeňského muzea, hradu Seeberg i přírodní rezervace Soos. Dobrou zprávou pro výletníky je také to, že ceny vstupného zůstanou na stejné úrovni jako v loňském roce.

Již ve čtvrtek 7. dubna se uskuteční v Městském muzeu ve Františkových Lázních přednáška s názvem Státní svátky v kontextu dějin. Přednášející bude Jaroslava Šamatová.

Františkolázeňské muzeum zve návštěvníky na dvě přednášky, které se uskuteční v měsíci dubnu. Již ve čtvrtek 7. dubna se uskuteční v Městském muzeu ve Františkových Lázních první přednáška s názvem Státní svátky v kontextu dějin. Na druhou zájemci nebudou muset čekat dlouho. Na středu 27. dubna je přichystaná přednáška s názvem Reforma nebo revoluce?. „Na milovníky umění jsme v muzeu také pamatovali a připravili jsme pro ně tři výstavy,“informovala dokumentátorka Petra Polívková. „Na letní večery se připravuje již tradiční promítání letního kina – MU-KNI- , které bude zahájeno začátkem června,“ upřesnila Petra Polívková.

Také na hradě Seeberg čekají na příchozí zajímavé akce. „V sobotu 23. dubna přiletí opět čarodějnice Valpurga, se kterou děti zažijí dobrodružné odpoledne. Tradiční Historický jarmark se návštěvníkům otevře v červenci. Letos ve stylu 60. – 70. Let,“ sdělila dokumentátorka.

Ani letos nepřijdou milovníci ušlechtilého nápoje o svůj zářijový Festival vína. Po něm bude v říjnu následovat česká zabijačka. „V  listopadu se hradem rozezní hudba při koncertu k ukončení sezóny. V adventním čase se však na hradě ještě jednou sejdeme a zpříjemníme hektický čas před Vánoci Adventním odpolednem na hradě Seeberg,“ dodala Petra Polívková.

Ani přírodní rezervace Soos nezůstane pozadu. Pro své návštěvníky připravili pracovníci parku komentované prohlídky, které se uskuteční ve dnech 22. dubna na Den země a 6. května na den Životního prostředí. Prohlídka potrvá přibližně dvě hodiny. Zúčastnit se mohou jen zaregistrovaní zájemci, kteří se mohou přihlásit na internetových stránkách františkolázeňského muzea – přírodní rezervace Soos.