Celníci našli v Dragounu padělky

Při kontrole obchodního centra Dragoun, neunikly celníkům padělky známých značek.  To i přes to, že je trhovci ukryli do tajných prostor. Hodnota zabaveného zboží se blíží částce sedm a půl milionu korun.


Na sklonku týdne kontrolovali karlovarští celníci tržnici Dragoun v Chebu. Akce byla zaměřená na prohlídku pozemků a prostor, které se nacházejí v obchodním centru. V důmyslně ukrytých místnostech čekalo na celníky překvapení v podobě dvou tisíc kusů textilního a galanterního zboží a 161 párů obuvi. Vše bylo označeno ochrannými známkami známých výrobců, jako jsou například Louis Vuitton, Prada, Michael Kors, Armani, Puma, Bench, Gucci, Dolce Gabbana či Tommy Hilfiger. Aby toho nebylo málo našli také samostatná loga značek Nike a Midas, která byla připravená ke zhotovování padělků.

„Hodnota zajištěného zboží byla předběžně vyčíslena na téměř sedm a půl milionů korun. V dále probíhajícím trestním řízení budou prověřovány dvě osoby podezřelé ze spáchání trestné činnosti, informovala mluvčí karlovarských celníků Lucie Foltová.

Karlovarští celníci se na kontroly tržišť zaměřují neustále. Od počátku tohoto roku již zajistili na tržištích v Karlovarském kraji zboží v hodnotě 13 milionů korun.