Z chátrajícího objektu se možná stane parkovací dům

Po letech hledání vhodného využití stávajícího objektu – bývalého kulturního domu na Zlatém Vrchu, se našlo možné řešení v podobě parkovacího domu. Pokud se najde dostatek zájemců o parkovací místa, mohlo by dojít k realizaci projektu. Dům by mohl nabídnout až 63 parkovacích míst. Ale zadarmo to nebude.

„Pro prázdný objekt se roky hledalo vhodné využití, ale bohužel se to nepovedlo,“ popsal situaci chebský místostarosta Pavel Hojda. „Před zvažovanou demolicí jsme si nechali od statika posoudit, jestli by tam nemohl být parkovací dům. Ukázalo se však, že konstrukce vybudování klasického parkovacího domu neumožňuje. Jedinou možností je umístit tam vestavěnou samonosnou technologii,“ vysvětlil.

Auto vjede do výtahu a je přemístěno do konkrétního boxu. Velkou výhodou je maximální zabezpečení zaparkovaných aut, nevýhodou je však vysoká cena. Zájemce by místo stálo více jak 27 tisíc korun ročně.

Radnice nyní zjišťuje, zda by byl zájem o tato parkovací místa. Případné dotazy zodpoví vedoucí odboru investičního Ing. Pavel Šturc – tel.: 354 440 527, e-mail: sturc@cheb.cz.

V případě nezájmu o tato parkovací místa by mohlo na místě stávajícího objektu vyrůst klasické parkoviště, ale s daleko menší kapacitou.