Již 500 spojů Českých drah nabízí připojení k internetu. Na jaře přibudou další

Od začátku jízdního řádu 2016 se mohou cestující Českých drah zdarma připojit na internet v 529 vlacích. Služba je dostupná nejen v SuperCity Pendolino, ale i ve vybraných dálkových expresech, tak v mnoha regionálních osobních a spěšných vlacích. Letos přibyde služba WiFi přibližně ve stovce dalších vozů, které obsluhují desítky vlaků v různých částech republikyDSC_2155    

 V západních Čechách nabízejí připojení k internetu prostřednictví vlakové sítě WIFI například spoje SC Pendolino z Františkových Lázní a Chebu přes Plzeň do Prahy a dále na sever Moravy i dva páry spojů EuroCity na trati Domažlice – Plzeň – Praha. Jedná se o vlaky EC Karel Čapek a Franz Kafka. WIFI je také v regionálních vlacích, například na trati Plzeň – Domažlice nebo Mariánské Lázne – Cheb – Karlovy Vary – Chomutov.

Vlaky SuperCity Pendolino nabízejí kromě WiFi navíc celý informační a zábavní internetový portál, kde cestující najdou informace o jízdě, mohou sledovat její průběh on-line z pohledu strojvedoucího, objednat si občerstvení z bistrovozu, mají k dispozici filmy, hudbu, soutěže nebo hry včetně nabídky po dětské cestující. Obdobné řešení WiFi se zábavním internetovým portálem od dubna nabídnou i všechny modré soupravy railjet.