Rozběhni to s „Rozběhni to“

Na poslední den v roce se jako tradičně chystá Silvestrovský běh. Je to dobrá šance, jak se rozloučit se starým rokem. Není to ale jen sportovní akce, stává se také společenským setkáním lidí, kterým není pohyb cizí. O tom, jak bude vypadat letošní ročník, hovořilo Živé Chebsko s Michalem Ouřadou, jedním ze spoluorganizátorů.DSC_0715

 

Kolikátý ročník běhu se bude letos konat?

Letošní Silvestrovský běh se v Chebu poběží již počtvrté. Ale pod hlavičkou Rozběhnito.cz se tato nevšední běžecká akce uskuteční po třetí.

 

Jaké jste přichystali změny pro účastníky oproti minulému roku?

Jelikož čekáme opět o něco hojnější účast, velké změny přišly především ve stylu organizace. A tak nám nově letos s organizací pomůže firma Chebská produkční s.r.o., která má jižvelkou zkušenost zorganizováním sportovních akcí. Co se týče samotné akce, tak trasa bude letos stejná jako loňská. Osvědčila se, a tak není důvod ji měnit. Běžci na trati budou mít opět ten nejlepší servis, který bude zajištěn našimi dobrovolníky. Pokud sportovcům bude zima nebo nebudou druhou část trati fyzicky zvládat, budou na Loretě připraveny „Silvestrovské taxíky“, které je svezou zdarma zpět do místa startu. Náš běh není závodní, a tak se letos chceme především zacílit i na chodce, cyklisty a další zájemce, kteří chtějí využít i jiný pohyb než je běh. Pro prvních 160 účastníků budeme mít připravené pamětní medaile. Pro 120 zájemců bude v cíli připravený vuřt guláš a pro všechny účastníky bohaté občerstvení v průběhu celé akce.

 

Zúčastňují se akce jen místní?

Jsme moc rádi, že se nám za tu krátkou historii povedlo vytvořit akci republikového rozměru. Už loni jsme tu měli běžce například z Olomouce, Ostravy, Prahy, Plzně a dokonce i z Rakouska. Je to moc hezký pocit, když do svého rodného města, ke kterému máte určitý

vztah, přitáhnete lidi, kteří tu díky vaší akci stráví tak specifický den, jakým Silvestr je. I letos už je startovní listina velmi pestrá a to je opět velký důvod k radosti a především závazek vše skoro dokonale zvládnout.

 

Pro koho je závod určený?

Jak už jsem uvedl, Silvestrovský běh s rozběhnito.cz 2015 není závod. A možná i proto se stal vyhledávanou sportovní akcí, kdy se účastníci nemusí soustředit na svůj osobní výsledek. Jak se snaží říct naše motto –  Vítěz je ten, kdo s námi předběhne o den své novoroční předsevzetí.

 

Do kdy se mohou zájemci hlásit?

Online registrace jsou otevřeny do 29. 12. 2015 (vč.) a běží na stránkách

http://silvestrovskybeh.rozbehnito.cz. Registrace budou možné i na místě, a to od 9.15 hodin.

Startovné je dobrovolné a díky sponzorům může celé poputovat na konto Komunitního osvětového společenství.

 

Kolik lidí je aktuálně přihlášených?

Oficiálně je zaregistrováno kolem 80 zájemců. Na facebooku už se o akci přihlásilo přes 160 pohybuchtivců. Je to opět důkaz, že Silvestrovský běh s rozběhnito.cz nabírá prestiž. Když si vzpomenu, že nás v roce 2012 běželo 5, tak letošní číslo už bude velký násobek.

Jak to vypadalo na minulém ročníku Silvestrovského běhu se podívejte zde: