Tradiční kynuté buchty s tvarohem, dobrota, kterou si budete chtít upéct

Na jejich přípravu je potřeba:

Těsto:

40 gramů droždí (jedna kostka)

120 gramů másla

500 gramů hladké mouky

50 gramů cukru

špetka soli

2 žloutky

250 – 300 ml vlažného mléka

1 lžíce oleje

strouhaná citronová kůra (nemusí být)

2 lžíce rumu (nemusí být)

Náplň:

500 gramů tvarohu

2 vanilkové cukry

1 lžíce cukru

1 lžíce vanilkového pudinku

2 žloutky

Kdo má rád rozinky, předem si je namočí v rumu a vmíchá do náplně

Na potření

1 lžíce rozpuštěného másla

Jak udělat kvásek:

Do mísy dáme 100 ml vlažného mléka, kvasnice, lžíci cukru a mouky tolik, aby vzniklo řídké těsto.

Z kvasnic, mléka a mouky si uděláme kvásek, který necháme vzejít (zvětší svůj objem).  Vmícháme jej do ostatních surovin na těsto a vypracujeme v hladké těsto, které se nebude lepit na mísu. Přikryjeme jej a necháme přibližně 40 minut kynout na teplém místě (nejlépe přikryté). Poté vykynuté těsto na pomoučeném vále rozválíme a rozdělíme na čtverečky o velikosti cca 6×6 centimetrů. Doprostřed každého čtverečku dáme tvarohovou náplň a pořádně těsto k sobě přimáčkneme, aby nám náplň při pečení nevytékala. Opět necháme cca 10 – 20 minut kynout (na plechu) a dáme do vyhřáté trouby upéct. Ještě teplé pocukrujeme.