Policisté v úterý vyjížděli k osmi nehodám

Policisté nabádají řidiče k maximální opatrnosti. Jen za úterý se stalo v Karlovarském kraji osm dopravních nehod. Tři byly zapříčiněny nepřizpůsobením rychlosti vozidla stavu komunikace a povětrnostním podmínkám, další tři nehody se staly nedodržením bezpečnostní vzdálenosti nebo přehlédnutím vozidla. V jednom případě nedal řidič přednost v jízdě a další řidič srazil srnu při sjezdu z rychlostní komunikace.

„I přesto, že ještě nemrze, by měli řidiči dbát zvýšené opatrnosti a to hlavně na mokrých silnicích,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Vlhkost silnice snižuje tření mezi pneumatikou a povrchem vozovky, čímž se mění chování motorového vozidla, zejména se prodlužuje brzdná vzdálenost. Při rychlejším průjezdu zatáčkou, tak může dojít ke smyku a proto je potřeba na toto myslet a rychlost jízdy přizpůsobit panujícímu počasí,“ dodala mluvčí.

Při těchto povětrnostních podmínkách může dojít snadno k dopravní nehodě a je nutné si uvědomit, že každý je odpovědný za jakékoli způsobení újmy na zdraví či majetku jiné osoby.

Jedna z nehod se stala ráno u odbočky na Manský Dvůr ve směru na Cheb se chtěl řidič Volkswagenu zařadit do levého jízdního pruhu. Při tomto manévru přehlédl vozidlo Dacia a došlo ke střetu. Dacia následně skončila převrácená na boku mimo komunikaci. Při nehodě utrpěla řidička Dacie lehké zranění. Poškozená byla převezena k ošetření do nemocnice. Celková škoda je předběžně vyčíslena na 230 000 Kč.

Na komunikaci I/13 ve směru od Ostrova na centrum Karlových Varů u odbočky na Bohatice se řidič BMW nechoval ukázněně a ohleduplně a nepřizpůsobil své chování situaci v provozu. Vozidlo před ním jedoucí muselo zastavit z důvodu situace v silničním provozu. Řidič BMW však nedodržel bezpečnostní vzdálenost a do toho stojícího vozidla narazil (foto Dopravní nehoda 1). Škoda je předběžně vyčíslena na částku 100 000 Kč.

 

V úterý dopoledne havarovala řidička vozidla Suzuki na silnici I/6 za železničním viaduktem. Při průjezdu zatáčkou na mokrém povrchu dostala smyk a narazila do betonové zdi. Řidička při nehodě utrpěla lehké zranění. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu před jízdou. Škoda na vozidle je předběžně odhadnuta na částku 81 tisíc Kč.

 

Další dopravní nehoda s  lehkým zraněním se stala ráno na za obcí Josefov směrem na Sokolov. Osmadvacetiletý řidič vozidla Audi havaroval při průjezdu pravotočivé zatáčky. Nepřizpůsobil rychlost vozidla dopravně technickému stavu komunikace a povětrnostním podmínkám. Na mokré silnici sjel s vozidlem do protisměru a narazil do stromu. Řidič byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice k ošetření. Dechovou zkouškou bylo vyloučeno požití alkoholu před jízdou. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na částku 200 000 Kč.