Trhovci schovali padělky do skrýší

Padělané zboží v hodnotě za víc než 15 milionů korun objevili celníci na Svatém Kříži u Chebu. Trhovci zde měli připravená také loga známých značek a cigarety bez kolků.

Kontrolní akce v obchodním centru Asia Dragon Bazar Svatý Kříž se konala na konci minulého týdne.

„Při prohlídkách odhalili karlovarští celníci dva utajené nabídkové a skladovací prostory, v nichž nalezli a zajistili téměř tři tisíce kusů textilního a galanterního zboží, 910 párů obuvi a 169 kusů hodinek, neoprávněně označených ochrannými známkami renomovaných výrobců, například Louis Vuitton, Prada, Michael Kors, Armani, Puma, Bench, Rolex či Breitling,“ sdělila Lucie Foltová, tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj.  „Kromě toho zde nalezli samostatná loga nesoucí označení různých ochranných známek, určená ke zhotovování padělků obuvi a kabelek, a také přes tisíc kusů cigaret bez platné tabákové nálepky,“ popsala.

Hodnota zajištěného zboží byla předběžně vyčíslena na 15 a půl milionů korun a únik na spotřební dani na téměř tři tisíce korun.

V dále probíhajícím trestním řízení budou prověřovány osoby podezřelé ze spáchání trestné činnosti.

Za přečin porušení práv k ochranné známce a jiným označením hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na dvě léta a zákaz činnosti nebo propadnutí věci či jiné majetkové hodnoty.