Na území kraje je vyhlášený zákaz rozdělávání ohně

 

Od začátku prázdnin řešili hasiči v kraji šest desítek požárů lesních a travních porostů. Nabádají proto k maximální opatrnosti. Travní a lesní porosty jsou tak vyprahlé, že stačí i nedopalek cigarety ke vzniku požáru.

Kvůli trvající výstraze vysokého stupně nebezpečí vzniku dalších požárů doporučili hasiči hejtmanovi kraje, aby přijal nařízení o zákazu rozdělávání ohně ve volné přírodě, jak Živé Chebsko včera informovalo. Součástí nařízení je kromě zákazu rozdělávání ohňů například i zákaz jízdy motorových vozidel v lesích či pořádání ohňostrojů. V případě porušení tohoto nařízení hrozí sankce v rámci přestupkového řízení.

„V případě zpozorování jakéhokoliv požáru i malého rozsahu by každý měl neprodleně informovat hasiče prostřednictvím tísňových linek 150 či 112. Včasné nahlášení může zabránit nekontrolovatelnému šíření požáru,“ řekl Martin Kasal tiskový mluvčí  HZS Karlovarského kraje

 Množící se požáry řeší hasiči v kraji, například u Teplé na Chebsku. Větší požár louky pak likvidovaly čtyři jednotky hasičů u Libé, zde pomáhali i kolegové hasiči z Německa. Jednotky ze II. stupně poplachového plánu zasahovaly i u požáru pole s obilím u Zbraslavi na Žluticku. Požár zasáhl plochu 40 000 metrů čtverečních.