Díky policii se fotoaparát během chvíle vrátil svému majiteli

Dva nenechavci v Chebu využili podnapilosti staršího muže a odcizili mu fotoaparát i s příslušenstvím. Ale dlouho se z odcizených věcí neradovali, policie je vypátrala během chvilky, nedaleko místa činu.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

K činu došlo v neděli večer. Dvojice se dvaasedmdesátiletému muži, který seděl na trávníku, nabídla, že mu pomůže vstát. Zatím, co muž pomáhal poškozenému na nohy, spolupachatelka využila nepozornosti a během chvíle foťák změnil majitele. Poté z místa činu odešli. Z uloupené techniky se však neradovali dlouho, neboť je během chvilky vypátrala policie.

„Policisté z obvodního oddělení z Chebu sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže ve formě spolupachatelství 23leté ženě z Chebska a 26letému muži ze Sokolovska,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Podezřelá žena se takového jednání dopustili i přesto, že byla v posledních třech letech za stejný skutek odsouzena Okresním soudem. Proto jí teď hrozí v případě prokázání viny až tříletý trest odnětí svobody. Podezřelému muži v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

Poškozenému muži způsobili škodu předběžně odhadnutou na částku kolem 10 000 korun.