Řidič se po okresce řítil rychlostí 159 km/h

Policisté se o víkendu v rámci akce „X“ zaměřili na to, zda řidiči na Chebsku dodržují povolenou rychlost. A výsledek? Během čtyř hodin zkontrolovali 72 vozidel a přišli jim na čtyřicet přestupků. Vrcholem byl šofér, který překročil povolenou rychlost o 70 kilometrů za hodinu.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Policisté kontrolovali úseky ve směru Cheb – Mariánské Lázně, u odbočky na Okrouhlou, řidiči je mohli vidět i ve Staré Vodě a v obci Drmoul,“ uvedla policejní mluvčí Zdeňka Papežová.

 

„O nekázni řidičů svědčí i to, že v úseku s povoleným limitem 90 km/h, naměřili policisté rychlost 159 km/h. Tento přestupek oznámili příslušnému orgánu ke správnímu řízení,“ uvedla mluvčí s tím, že mu hrozí pokuta od pěti do deseti tisíc korun a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.“

 

Další řidič, který překročil rychlost, měl těžší nohu asi proto, že nebyl úplně střízlivý. Kontrolní přístroj ukázal hodnotu jedné promile alkoholu v dechu.

 

„Blokovou pokutu zaplatilo na místě 26 řidičů, ostatní přestupky byly postoupeny k dalšímu opatření. Povolený rychlostní limit překročilo 39 řidičů, jeden řidič se na silnici vydal bez řidičského oprávnění a jeden řidič řídil vozidlo pod vlivem alkoholu,“ dodala Zdeňka Papežová s tím, že v podobných akcích budou policisté pokračovat.