Přípravy expozice Karlovarského kraje na EXPO 2015 jdou do finále

V italském Miláně otevřela 1. května své brány Světová výstava EXPO 2015. V těchto dnech vrcholí i příprava expozice a doprovodného programu Karlovarského kraje.  Kraj chce představit to nejlepší z lázeňství, cestovního ruchu, průmyslu i regionálních potravin.na web logo karlovarský kraj.jpg

Hlavním motivem prezentace Karlovarského kraje je voda – „AQUA“, která je historicky spjata se vznikem kraje, léčí svou silou a přináší užitek. „V této spojitosti je pro expozici připraven krátký vícejazyčný animovaný film. Je jím legenda, která se vrací do historie založení Karlových Varů a ukazuje, jak významnou roli v ní hrála voda a horké minerální prameny. Na 6. června pak plánujeme Den Karlovarského kraje spojený například s hudebním vystoupením tělesa PO-PO-trio,“ uvedl krajský radní Edmund Janisch.

V expozici kraje se představí také partneři z regionu – porcelánka THUN 1794, porcelánka

Rudolf Kämpf v Loučkách či výrobce tradiční karlovarské soli Original Karlsbader Sprudelsalz. Mezi designově, barevně i prostorově nejvýraznější exponáty prezentace kraje patří umělecké kolekce sklárny Moser. Návštěvníky určitě také zaujme ochutnávka likéru společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka. Kurátorce výstavy Zdeňce Bílkové z Galerie umění v Karlových Varech se podařilo vhodně a nápaditě propojit myšlenky EXPO a vytvořit nejen vizuálně zajímavý expoziční záměr. Atmosféru prezentace umocní práce výtvarníků a designérů Viktora Chalepy a Jiřího Hanka nebo tvorba studentů a absolventů Střední průmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary.

Součástí doprovodných aktivit k propagaci výstavy EXPO 2015 v České republice se staly soutěže pro posluchače Českého rozhlasu, kteří měli možnost vyhrát atraktivní ceny v podobě dárkových poukazů na pobyty v Jáchymově, Františkových či Mariánských Lázních, gastronomické služby v Grandhotelu Pupp či vstupenky do muzea Jana Bechera nebo sklárny Moser. Výhry do rozhlasové soutěže věnovali partneři Karlovarského kraje. „Pobytové vouchery však budou moci získat i návštěvníci výstavy přímo v Miláně, aby se mohli seznámit s úrovní a kvalitou nabízených služeb,“ dodal Edmund Janisch.