Křehké, výborné a hlavně rychle hotové, to jsou tvarohové koláčky bez kynutí. Bez obav se do pečení téhle dobroty může pustit i úplný začátečník.
Budeme potřebovat:
350 gramů hladké mouky
100 gramů másla
100 gramů cukru moučky
1 malá sběračka vlažného mléka
1 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
Suroviny na tvarohovou náplň:
1 polotučný tvaroh
1 žloutek
1 vanilková cukr
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce rozpuštěného másla
Na pomazání koláčků budeme potřebovat:
¼ kostky másla
3 lžíce rumu
Měkké máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme všechny suroviny. Těsto pořádně zpracujeme a necháme chvíli odpočinout. Tvarohovou náplň si připravíme z jednoho tvarohu, do kterého přidáme rozpuštěné máslo s cukrem a jedním žloutkem. Těsto rozválíme na půl centimetru vysoký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, do kterých vytlačíme důlek a plníme tvarohovou náplní. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 – 170 stupňů do růžova. Horké koláčky potřeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme přidali rum. Na závěr posypeme moučkovým cukrem.