Lukostřelci brali cenné kovy

Zlato a stříbro vybojovali dnes v Humpolci lukostřelci chebského klubu LK ESKA Cheb na 23. Mistrovství České republiky v halové lukostřelbě žactva. Titulem mistryně republiky v halové lukostřelbě z kladkového luku se tak na rok bude pyšnit dvanáctiletá Petra Zikmundová, když v neuvěřitelně vyrovnaném souboji porazila svojí stájovou soupeřku Zdeňku Smažíkovou.

Ta navíc ukázala, že jde se vším všudy v rodinných šlépějích. Její otec Pavel Smažík totiž před patnácti lety patřil mezi republikovou špičku. A podobně je na tom i Zikmundová. O tři roky starší sestra Martina totiž loni pro Cheb vystřílela na republikovém šampionátu v terčové lukostřelbě zlato v kategorii starších žáků.

Ještě dva poslední výstřely před koncem eliminace totiž měly obě střelkyně tak vyrovnaný výsledek, že by si na vítězku zřejmě netroufl vsadit nikdo. Třetí příčka v na mistrovství připadla Ivě Kubatíkové z SK Rapid Praha. Celkově se závodu zúčastnilo 98 mladých střelců a pro Esku je to už druhý úspěch v řadě na halových šampionátech. Loni totiž pro Cheb titul vybojovala mistryně republiky v mladších žákyních Katrin Chaloupková.