Na hřišti v Aši najdou využití i senioři

Ještě necelé tři měsíce se bude pracovat na hřišti za školou v Hlávkově ulici. Poté bude sportoviště k dispozici žákům, ale i široké veřejnosti. Speciální stroje zde najdou také senioři. 

Obrázek

„Na pozemku za „Hlávkovou“ školou vzniká sportovní areál s oválným hřištěm na in-line hokej, florbal a hokejbal, s možností provozování dalších sportů, např. volejbalu, tenisu, nohejbalu či malé kopané. Na hřišti budou i stanoviště některých atletických disciplín – vrhu koulí, skoku do dálky a sprintu na 60 metrů,“ informoval Milan Vrbata, tiskový mluvčí Městského úřadu v Aši.  „Několik posilovacích strojů tu bude k dispozici seniorům,“ doplnil.

V přístavbě u budovy školy vzniká sociální zařízení se sprchami, propojené s tělocvičnou. Hřiště budou moci využívat i žáci školní družiny, pro které se tu umístí také několik hracích prvků.

Během vyučování bude sportovní areál sloužit žákům, v odpoledních hodinách pak ostatní veřejnosti.

Na projekt město Aš získalo dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad. Ve výběrovém řízení byla akce vysoutěžena za 8,58 miliónu korun a zcela hotovo by mělo být na konci září.

„Stavební ruch není v těchto prázdninových dnech patrný jen na parcele za školou, ale i ve škole samotné, kde se mj. pokračuje v postupné výměně oken, v tělocvičně a na chodbách probíhá rekonstrukce elektroinstalace a osvětlení, kompletní opravou prochází laboratoř informačních technologií,“ uzavřel tiskový mluvčí.