Vyráběli a prodávali pervitin

Kolem 50 gramů pervitinu, různé chemikálie a příslušenství k výrobě pervitinu odhalili policisté na Františkolázeňsku. Zadrženy a obviněny byly tři osoby. Osmatřicetiletá cizinka a dva muži ve věku 31 a 34 let, kteří pervitin vyráběli a prodávali.

„Všichni tři byli obvinění ze spáchání pokračujícího zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Mladší z mužů si k tomu ještě vyslechl obvinění ze spáchání přečinu nedovolené ozbrojování,“ doplnila mluvčí.
„Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval, soudce však neshledal důvody vazby. Obviněné osoby budou stíhány na svobodě,“ doplnila Kateřina Krejčí.
Oběma obviněným mužům hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let. Obviněné ženě hrozí trest odnětí svobody až na deset let, neboť byla v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzena.