Mezi nebem a zemí to žilo

První prázdninový den, v sobotu 1. července 2017, jsme uspořádali čtvrtý ročník akce pro širokou veřejnost Mezi nebem a zemí. I letos se na Dlouhou plochou dráhu do Mariánských Lázní sjely složky IZS, neziskové organizace pracující s mládeží a organizace představující prevenci rizik.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3317776Mezi nebem a zemí to žilo

Celé odpoledne provázel svým typickým humorem moderátor David Petřík.

Svými dynamickými ukázkami se nám představili policisté z obvodních oddělení Cheb a Mariánské Lázně při ukázce zadržení dvou nebezpečných pachatelů, kdy jeden seděl ve vozidle a druhý dokonce po policistech střílel. Pod dozorem hasičů mohli návštěvníci vidět komentovaný průběh požáru vozidla. Spolu se záchranáři Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje a Záchranné služby Royal Rangers také vyprošťovali raněné z auta po dopravní nehodě. V rámci scénáře si museli poradit i s vyhledáním osoby, která v šoku odběhla z místa nehody a vypátrat ji musel služební pes Záchranné skupiny SDH Horní Bříza. V pauze mezi ukázkami si hasiči připravili workshop hašení požáru pomocí ručních hasicích přístrojů.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3317776Mezi nebem a zemí to žilo

Návštěvníci si také mohli vyzkoušet lanové překážky, workshop první pomoci či se svézt na čtyřkolkách, nebo Pragou V3S již zmiňované Záchranné služby RR. Střelbu z airsoftových zbraní a svou výstroj si připravily airsoftové týmy: PMC Wolfs Most, S.G.T.S z.s., S.P.A Kemp, Crusaders Cheb a AirsoftVlog. Tisíce barevných kuliček se vystřílelo u stánku PaintballAreny Cheb. Pevnou ruku s přesnou muškou bylo možné vyzkoušet ve stanu Armády ČR díky laserové střelnici, kde byla také k vidění nová Tatra 810 ve vojenském provedení. S legendárním armádním strojem BVP1, přijela firma AFR zemní práce s.r.o a kdo chtěl na vlastní kůži poznat proč je legendou, mohl se svézt. Z věznice Horní Slavkov dorazil i autobus pro přepravu vězňů. Vězeňská služba přivezla na ukázku také své vybavení, o které byl velký zájem a někteří se nechali i spoutat.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3317776Mezi nebem a zemí to žilo

A aby si mohli návštěvníci něco malého odnést, například ručně malovaný pohárek či vyráběnou medaili, na to jsme měli holky z Rodinného centra Domeček a KOTEC o.p.s. Děti si mohly prověřit své schopnosti na malém dopravním hřišti připraveném Městskou policií Mariánské Lázně a dospělí se mohli postavit na hlavu, tedy vlastně s autem na střechu, a to pomocí trenažéru BESIP teamu. Zajímavým zpestřením pro odvážné, bylo i několik živých hadů, které na ukázku přivezla Celní správa. A kdo se chtěl cítit jako závodník Formule1, mohl zamířit ke stánku Tanetu, kde byla připravena jejich autíčka.  Auto Červený si kromě Kodiqa pro dospělé připravili i slalom s miniškodovkami pro nejmenší návštěvníky.

Oživením pro všechny byla naše soutěž o nůž od uměleckého kováře Jana Berkovského a o poukaz na masáž. Deset soutěžících, jeden ministr, čtyři muži a pět žen, soutěžilo mezi sebou v bungeerunningu.

Výherci si své ceny určitě zasloužili.

Akce se konala pod záštitou Karlovarského kraje a města Mariánské Lázně

Po ukončení ukázek pokračoval večer hudební open air produkcí až do nočních hodin. Návštěvníci mohli slyšet kapely Vabivod, HudbaSauna a Y (čteno why?). I pro nás to bylo příjemné zakončení čtvrtého ročníku Mezi nebem a zemí 2017.

Janatová Tereza