Příprava této dobroty je snadná, rychlá a výsledek stojí za to. Kokos dodá sušenkám křupavost, kakao pikantnost a máslo plnou chuť.
Těsto:
250 gramů másla (Nenahrazujeme tukem! Máslo dodá sušenkám plnou chuť.)
70 gramů cukru moučka – Ten, kdo má rád sladké, přidá ještě polovinu cukru
270 gramů hladké mouky
100 – 130 gramů kokosu
2 žloutky
2 – 3 lžíce hořkého kakaa
Těsto z uvedených surovin dobře zpracujeme a necháme chvilku odpočinout. Pak z hmoty vytvarujeme kuličky o průměru jeden centimetr, které dáme na plech vyloženým papírem na pečení. Poté obrácenou vidličkou na kuličku zatlačíme, a tím vytvoříme mřížky. Dáme péct na teplotu cca 110 stupňů. Sušenky sušíme. Jestli jsou již hotové, poznáme tak, že je rozlomíme a vnitřek má stejnou barvu jako zbytek sušenky.
Dobrou chuť