Inzeroval zboží, které nedodal. Vyinkasované peníze si nechal pro sebe

Na prodejním portálu nabízel šestadvacetiletý muž k prodeji zajímavé zboží. To však nedodal, peníze zpět neposlal. Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 55 tisíc korun. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Ilustrační foto 

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Chomutovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu podvodu.

„Obviněný muž měl v roce 2022 a 2023 vystupovat pod uživatelským jménem na prodejním portálu jedné ze sociálních sítí a na jednom z internetových prodejních portálů, uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „Za pomoci chatovací aplikace měl oslovovat různé osoby, kterým ve zprávách nabízel různé druhy zboží, jako jsou například mobilní telefony či hodinky. Dále měl také reagovat na poptávky různého zboží. Nejméně ve čtrnácti případech si tak od neznámých osob nechal zaslat předem finanční hotovost, přičemž ale slíbené zboží nezaslal a přijatou finanční hotovost si měl ponechat pro vlastní potřebu, upřesnil.