Milovníci dobrého jídla se sešli na prvním ročníku Street Food Festivalu

Ani nepřízeň počasí neodradila milovníky dobrého jídla od návštěvy prvního ročníku Street Food Festivalu ve Františkových Lázních. Na výběr bylo ve dvacítce stánků i Food trucků. Svoje zastoupení na akci, která se uskutečnila o uplynulém víkendu, měl také františkolázeňský Cowboy billy’s saloon. K poslechu a tanci bude zahrála Pražská dixielandová společnost.

Více fotografií zde

„Počasí nás docela potrápilo, museli jsme akci proto posunout o jeden den, tak jsme s napětím čekali, jestli si milovníci dobrého jídla najdou na festival cestu,“ uvedla spoluorganizátorka akce Andrea Sasková s tím, že nakonec se festival vydařil a podle reakcí návštěvníků, odcházeli spokojeni.

V nabídce Street Food Festivalu byly například asijské i mexické speciality, americké tradiční dobroty jako třeba různé druhy burgerů, hotdogů, trhaných mas a BBQ specialit „K dostání byla třeba i další americká specialita s názvem Corndog, což je párek napíchnutý na dřívko, obalený v těstíčku z kukuřičné mouky a usmažená, dále byla v nabídce i německá kuchyně a pro ni typický Currywurst a Bratwurst. Podával se i grilovaný sýr nebo třeba vegetariánské a veganské speciality,“ upřesnila Andrea Sasková.

Více fotografií zde

Ani milovníci sladkého neodcházeli s prázdným žaludkem. Kromě tradičních palačinek si mohli přítomní pochutnat například na španělské dobrotě churros, kterou si mohli mlsouni vylepši různými příchutěmi.

K dostání bylo pivo z malého pivovaru, speciální druhy domácích přírodních limonád a se svoji nabídkou přijeli na akci také vinaři.

Více fotografií zde