Chebská knihovna si připomene osobnost a díla Franze Kafky

Výstava „Jsi… Kafka“ mapující život a dílo významného pražského autora Franze Kafky je uspořádaná k 100. výročí jeho úmrtí. Slavnostní zahájení se uskuteční ve čtvrtek 17. října 2024 od 18:00 v budově Městské knihovny v Chebu v ul. Obrněné brigády 18.

Foto: Chebská knihovna

„Cílem originální výstavy o významném pražském spisovateli Franzi Kafkovi je představit jeho díla a existenciální témata pomocí vizuálního jazyka umělé inteligence. Tato moderní a mnohdy ne zcela chápaná technologie aktuálně rezonuje naší společností“, uvedl Jakub Benedikt – jeden z autorů výstavy. „Výstava představuje Kafkovo dílo v novém světle a nabízí unikátní interpretaci jeho literárního i životního odkazu. Snaží se ho zjednodušit a návštěvníkům přiblížit pomocí obrazů generovaných pomocí AI, které v nich i bez rozsáhlých rozborů zanechají hluboké emoce“, upřesnil Benedikt.

„Slavnostní zahájení výstavy se uskuteční 17. října 2024 od 18:00 v budově Městské knihovny v Chebu, Obrněné brigády 18. Program vernisáže oživí scénické čtení Kafkových dopisů v podání herců Západočeského divadla v Chebu.  Výstavu můžete navštívit v otevírací době knihovny do 15. 3. 2025“, prozradil Benedikt.

Knihovna Cheb