Zloději se činili. Z auta vzali rybářskou výbavu, z domu šperky

Až tři roky za mřížemi hrozí dvěma mužům z Chebska. Kriminalisté je obvinili ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

„Obviněný třicetiletý muž měl v první polovině července letošního roku v nočních hodinách procházet ulicemi Chebu. V jedné z nich si všiml zaparkovaného osobního vozidla značky Volkswagen, u kterého poškodil jedno z oken, přes které následně vnikl do vnitřních prostor vozidla. To prohledal a odcizil z něj rybářské vybavení,“ sdělil policejní mluvčí Jan Bílek. 

Druhá událost se stala v druhé polovině letošního roku. Třicetiletý muž společně se společně svým pětapadesátiletým kumpánem vloupali do rodinného domu v jedné menší obci na Chebsku.  

„Otevřeným oknem v přízemí měli vniknout do jedné z místností, odkud se následně dostali do vnitřních prostor rodinného domu. Dům prohledali a odcizili z něj různé cennosti, jako například několik kusů prstenů či řetízků. Odcizené věci následně schovali do tašky a z domu utekli,“ doplnil policejní mluvčí. 

Svým jednáním způsobili škodu přibližně 45 tisíc korun.

„V případě prokázání viny oběma mužům hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byli za krádeže v minulosti pravomocně odsouzeni,“ dodal Jan Bílek.