Kolem policejního auta prosvištěl motorkář rychlostí 153 km/h

Kolem policejního auta prosvištěl čtyřicetiletý motorkář rychlostí 153 km/h. Vysokou rychlost motocyklistovi naměřili policisté v úseku, kde je nejvyšší povolená rychlost 90 km/h. Policisté na místě sepsali s řidičem motocyklu oznámení o přestupku, které bude předáno příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Dále mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.

Foto z videa Policie ČR

„V neděli 25. srpna letošního roku prováděli policisté z Odboru služby dopravní policie, oddělení silničního dohledu, dohled nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, přičemž se zaměřili měřícím zařízením na kontrolu nad dodržováním dovolené rychlosti,“ uved policejní mluvčí Jan Bílek.

„Policejní vůz v civilním provedení krátce před desátou hodinou dopolední na pozemní komunikaci číslo I/6 z Karlových Varů směrem na Prahu předjel ve vysoké rychlosti motocykl značky Kawasaki. Hlídka dopravních policistů řidiči naměřila rychlost 153 km/h v místě, kde byla nejvyšší povolená rychlost 90 km/h. Z tohoto důvodu se policisté za motocyklem vydali a předepsaným způsobem ho zastavili,“ upřesnil mluvčí.

Čtyřicetiletý řidič motocyklu se následně podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.