Chebské týmy bojovaly na Mistrovství republiky ve stiga stolním hokeji

V uplynulých dnech proběhlo Mistrovství republiky ve stiga stolním hokeji v Plzni. Pro chebský klub SHC Cheb to znamenalo jeden milník, a to poprvé s účastí zahraniční posily z Lotyšska.

Foto: Oddíl stolního hokeje SHC Cheb – Archiv klubu

Sobotní (18.5.) soutěže se zúčastnilo 14 týmů. Náš klub SHC Cheb vyslal do boje hned tři týmy. „A“ tým se hned od začátku pustil do boje o play off a v první sérii zdemoloval BSE United 20:3. Po důležitém vítězství nad chebským týmem Veteránů byl zajištěn postup do čtvrtfinále ze 4.místa.

Foto: Mistryně Lotyšska Laima Kamzola – archiv klubu

V něm jsme celkem jasně podlehli Žabce Praha, což znamenalo boj o 5. – 8. místo.

Pak už na nás čekal silný celek Třince. Od začátku až do konce to byl vyrovnaný souboj, v prvních dvou sériích jsme si ale dokázali vytvořil dvoubodový náskok a po výhře 12:10 nás čekal boj o 5. místo.

Poté jsme narazili na Absolut Desperation, který nás porazil už ve skupině. Ani tentokrát se nám nepovedlo najít na soupeře recept, ale i tak se povedlo uhrát druhý nejlepší výsledek klubu a to 6. místo.

Foto: Prezident klubu předává dárek lotyšské reprezentantce v barvách SHC Cheb – archiv klubu

Tým Veteránů z Chebu bojoval ve stejné skupině, jako „áčko“ a díky jednomu vítězství ve skupině je čekal boj o 11. místo. To se nakonec povedlo po vítězství nad týmem Big Band Praha B.

Třetí chebský tým Lions měl za úkol hlavně sbírat zkušenosti, což se podařilo splnit. Ve skupině se však hráči „Lvů“ – bohužel – ani jednou nezvítězili  a čekal je zápas o 13. místo. Ve vyrovnaném zápase podlehli naši družsvu Gladiators Plzeň B a v konečném pořadí obsadili 14. místo.

V neděli (19.5.) byly na pořadu dne individuální kategorie . Ve veteránech hrálo 30 hráčů, z toho 8 z našeho klubu. Nejlépe se vedlo Jirkovi Kropáčkovi, který se dostal do play off a vybojoval krásné 8. místo.

V kategorii juniorů bylo 10 hráčů a měli jsme dvojí zastoupení. Lukáš Holub skončil na 6. místě a Ondra Gruncl na 8. místě.

V ženách jsme měli zastoupení v Mirce Horákové z šesti hraček postoupila do play off, kde zvládla těžké semifinále a povedlo se jí uhrát parádní 2. místo.

V kategorii superveteránů jsme měli ze šesti hráčů dvojí zastoupení. Pepa Gruncl se bohužel těsně do play off nedostal a skončil na skvělém 5. místě. To se však povedlo Jardovi Ouřadovi, který šel do play off z 1.místa. Nakonec to stačilo na celkové 3. místo, což je i tak skvělý výsledek.

V kategorii U13 jsme bohužel zastoupení neměli.

V jednotlivcích jsme měli dvojí zastoupení. Mirka Horáková obsadila solidní 34. místo. Milouš Kubica se dostal do druhé fáze turnaje a stačilo na skvělé 12. místo.

Za sebe děkuji všem účastníkům klubu za reprezentaci, skvělé výsledky a hlavně výbornou rodinnou atmosféru během celého víkendu.

Příští rok se Mistrovství ve stiga stolním hokeji uskuteční v Chebu

Jiří Vácha