Využil opilosti svého známého a sebral mu auto

Využil opilosti svého známého a sebral mu auto. Dlouho se z vozidla neradoval. Policejní hlídka výtečníka, který má zákaz řízení, zastavila nedaleko Svatého Kříže. Čtyřiačtyřicetiletý muž byl policisty zadržen. Osobní automobil značky byl vrácen majiteli.

Ilustrační foto

„V sobotu 11. května letošního roku měl v nočních hodinách čtyřiačtyřicetiletý muž navštívit v Chebu svého třiačtyřicetiletého známého, který byl v té době pod vlivem alkoholu,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. „Během této návštěvy měl využít podnapilého stavu třiačtyřicetiletého muže a odcizit mu klíče od osobního vozidla značky Fiat. O několik dní později měl čtyřiačtyřicetiletý muž přistoupit k zaparkovanému vozidlu a nakonec s ním odjet,“ doplnil.

Následně bylo odcizené vozidlo policejní hlídkou z obvodního oddělení Cheb – město zastaveno předepsaným způsobem poblíž lokality Svatý kříž. „Kromě toho, že muž automobil odcizil, tak policisté při následné lustraci zjistili, že má rovněž platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2025“ upřesnil mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.