Hasiči přivezli do Chebu vlak z nehody u Perninku

Tři hasičské jednotky a pracovníci Českých drah demontovali a nakládali na nádraží v Perninku vlak z nehody, která se stala 7. července. Poté byl vlak převezen na chebské nádraží, kde bude zlikvidován.

Jednotka HZS Správy železnic JPO z Chebu přijela do Perninku ve středu 15. července krátce před devátou hodinou ranní na pomoc s likvidací a odvozem jednoho z nabouraných vlaků. Napřed se musela oddělit spodní část vozu za pomoci hydraulického vyprošťovacího nářadí a asistence dvou jeřábů. „Jednotky ve spolupráci se zaměstnanci ČD odstranily z trosek vlaku podvozky a po té byl vlak naložen na podvalník,“ uvedl jeden ze zasahujících hasičů. „Po řádném ukotvení nákladů se celý konvoj vydal na cestu do DKV Cheb. Hasiči vytvářeli soupravě s nákladem volnou cestu pomocí doprovodných vozidel a zároveň monitorovali, aby nedošlo ke stržení  telekomunikačních a elektrického vedení,“ sdělil.

 Pro řidiče soupravy byla nejtěžší cesta v úseku z Perniku do Ostrova. S nadměrným nákladem se pohyboval po horských cestách plných zatáček. Cestu dlouhou přibližně šedesát kilometrů  zvládli hasiči za dvě hodiny.

Na místě zasahovaly jednotky: HZS Správy železnic JPO Cheb a Ústí nad Labem a HZS s automobilovým jeřábem Správy železnic JPO Praha a tahačem – speciálem Volvo FH16 6×4 T 750 hp

K železničnímu neštěstí došlo minulý týden 7. července na trati mezi Karlovými Vary a německým Johanngeorgenstadtem. Při srážce dvou vlaků zemřeli dva lidé, devět bylo zraněno těžce.

Foto: Hasičský záchranný sbor Správa železnic, státní organizace JPO Cheb