Jan Kuchař: Františkovy Lázně považuji za nejkrásnější město v naší republice

Pět a půl tisícové Františkovy Lázně mají od středečního večera nového starostu. Stal se jím dosavadní místostarosta Jan Kuchař. Co je teď pro město nejdůležitější? I na to se nového starosty ptalo Živé Chebsko.

Předpokládal jste tak snadný průběh hlasování zastupitelů o změně starosty?

 Ano, zasedání zaJ. K. 10 na webstupitelstva předcházela koaliční jednání, která jeho průběh určila. Koalice tak potvrdila svou jednotnost, a tím i sílu do druhé poloviny volebního období. Spíše jsem očekával větší odpor opozice, než nejednotnost koalice. Opoziční zastupitelé se při mé volbě jen zdrželi hlasování.

Bude obsazen „volný“ post místostarosty?

Na koaličním jednání jsme se dohodli, že post druhého místostarosty prozatím obsazovat nebudeme a zkusíme práci zvládnout s kolegou Šnajdaufem (Alternativa) ve dvou.

Jaké teď máte pracovní priority po převzetí pozice starosty města?

Priority v pozici starosty zůstávají stejné, jako byly priority v pozici místostarosty, kterou jsem doposud zastával. Město Františkovy Lázně považuji za nejkrásnější město ČR,  je třeba se o něj starat opečovávat ho a rozvíjet. Máme připraveny projekty, které podpoří zájem o návštěvu našeho města. Jedná se o projekty cyklistických a turistických tras, rádi bychom ještě v tomto volebním období alespoň začali s revitalizací lesoparku Amerika, kde by i dle připomínek občanů mělo vzniknout opět přírodní koupaliště. Pouštíme se i do projektů vědeckých. Je zapotřebí stále dokazovat účinnost lázeňské péče, a to zejména v dnešní době, kdy nad zdravím rozumem vítězí farmaceutický business.

Co je podle Vás nyní nejdůležitější pro město Františkovy Lázně?

Jednotnost. Františkovy Lázně se již velmi dlouho potýkají s nejednotností, což jim bohužel ubírá na neskutečném potenciálu, který mají. Je třeba, aby všichni obyvatelé, podnikatelé a samozřejmě i radnice, táhli za jeden provaz a vytvořili tak z Františkových Lázní fenomén České republiky a možná i střední Evropy.