Připravte si tvarohovo-ovocné osvěžení

Sezóna drobného ovoce je stále v plném proudu, a tak najdeme rybíz či maliny snad na každé zahradě. A dort, ve kterém se setkávají chutě nakyslého ovoce s tvarohem a zakysanou smetanou, je překvapivě osvěžující a na čas nenáročný.tvarohovo-ovocné osvěžení

Budeme potřebovat:

Na těsto do dortové formy:

1 hrnek polohrubé mouky

½ hrnku cukru

¼ hrnku oleje

½ hrnku mléka

1 vejce

½ prášku do pečiva

 

Na náplň:

400 gramů měkkého tvarohu

400 gramů zakysané smetany

200 gramů rozmixovaného ovoce zbaveného jadýrek

cukr podle chuti

1 balíček plátkové želatiny pro přípravu 1 litru

 

Na ozdobení:

Ovoce podle chuti

2 balíčky dortové želatiny

 

Cukr, olej a vejce pořádně promícháme a přidáme všechny zbylé suroviny. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Dáme péct na cca 20 minut do vyhřáté trouby.

Náplň připravíme tak, že tvaroh a zakysanou smetanu osladíme podle chuti a přidáme ovocnou šťávu. Vše dobře promícháme. Podle návodu připravíme plátkovou želatinu, kterou vmícháme do směsi a vlijeme na vychladlý korpus. Dáme vychladit na cca hodinu do lednice. My jsme použili o jednu pětinu plátků želatiny méně, aby nebyla náplň příliš pevná.

Poté posypeme ovocem a zalijeme dortovou želatinou. Necháme vychladit a můžeme podávat.