Když je chuť na něco dobrého, nastrouhaný koláč přijde vhod. Netradiční, nenáročný a moc dobrý, to jsou vlastnosti strouhaného koláče, který bude jistě patřit k nejoblíbenějším.
Těsto:
400 gramů hladké mouky
250 gramů másla
1 prášek do pečiva
3 lžíce mléka
1 lžíce kakaa
Náplň:
3 měkké tvarohy
cukr podle chuti
2 žloutky
Poleva:
150 gramů cukru
1 lžíce rumu
5 deka másla
2 lžíce kakaa
2 lžíce horké vody
Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a rozdělíme na dva stejné díly, které dáme na dvě hodiny do mrazáku. Poté jeden díl nastrouháme na vymazaný plech a vlijeme na něj tvarohovou náplň. Druhý díl nastrouháme rovnoměrně na náplň a dáme do vyhřáté trouby upéct na cca 30 minut. Polevu připravíme ve vodní lázni a mícháme do zhoustnutí. Po upečení, koláč polevou ihned poléváme, neroztíráme.