Nastrouhat koláč? Ano, i to jde

Když je chuť na něco dobrého, nastrouhaný koláč přijde vhod. Netradiční, nenáročný a moc dobrý, to jsou vlastnosti strouhaného koláče, který bude jistě patřit k nejoblíbenějším.

Těsto:

400 gramů hladké mouky

250 gramů másla

1 prášek do pečiva

3 lžíce mléka

1 lžíce kakaa

Náplň:

3 měkké tvarohy

cukr podle chuti

2 žloutky

 Poleva:

150 gramů cukru

1 lžíce rumu

5 deka másla

2 lžíce kakaa

2 lžíce horké vody

Všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto a rozdělíme na dva stejné díly, které dáme na dvě hodiny do mrazáku. Poté jeden díl nastrouháme na vymazaný plech a vlijeme na něj tvarohovou náplň. Druhý díl nastrouháme rovnoměrně na náplň a dáme do vyhřáté trouby upéct na cca 30 minut. Polevu připravíme ve vodní lázni a mícháme do zhoustnutí. Po upečení, koláč polevou ihned poléváme, neroztíráme.