Hasiči nejčastěji vyjížděli k popadaným stromům

Kvůli silnému větru museli hasiči v Karlovarském kraji vyjíždět k 300 zásahům. Nejvíc nepřízeň počasí komplikovala život obyvatel na Karlovarsku, kde vyjížděli k 50 případům. Na Chebsku byla situace o něco lepší, ale přesto bylo hlášeno 23 výjezdů. Přes velké množství událostí se vše obešlo bez zranění i větších škod.

„V období mezi desátou hodinou dopoledne v úterý 31. března do středečního rána evidují hasiči v Karlovarském kraji 160 událostí v souvislosti se silným větrem. V rámci těchto události provedli na tři stovky zásahů, kdy odstraňovali popadané stromy. Ty blokovaly průjezd na silnicích všech tříd, dva zásahy byly i na silnici R6,“ řekl tiskový mluvčí HZS Martin Kasal. „V několika případech spadlé stromy poškodily zaparkovaná vozidla v Sokolově, Chodově, Oloví a Mariánských Lázních. V deseti případech pak spadlé stromy poškodily telefonní či elektrické vedení,“ dodal mluvčí.

 V Chebu nejčastěji zasahovali u popadaných stromů, stejně tak v Aši.

 Mezi složité zásahy, které si vyžádaly pomoc hasičů, bylo například provizorní zajištění poškozené střechy na rodinném domě v Rotavě, Pile či Sadově. Ve dvou případech hasiči řešili rozvodněné vodní toky, kdy voda zaplavovala rodinné domy v Děpoltovicích, Ostrově a Nových Hamrech.

 Na likvidaci následků větru se podílelo celkem 59 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.