Úzkokolejka po zimě svezla první návštěvníky

Zájemci z řad široké veřejnosti si opět užijí jízdy na úzkorozchodné dráze Kateřina v Novém Drahově. První příležitost budou měli už 1. května a následující víkend.Kateřina malá na web.jpg

Jízdy pro veřejnost pořádá Iron Monument Club Plzeň společně s vlastníkem dráhy, společností LB Minerals.

Drážka se od zahájení jejího provozu v roce 2012 stala přitažlivou atrakcí. Dráha není jedinou činností, společně s LB Minerals připravujeme založení specializovaného muzea těžby keramických jílů. V současné době je již otevřena trvalá výstava o úzkorozchodných drahách v okolí Skalné.

Výstavu každoročně navštíví několik tisíc návštěvníků a vstup na ni je volný.

Muzejní dráha má za sebou již tři velmi úspěšné sezóny. V roce 2012 jezdily malé vláčky osm dní a odvezly na 1200 cestujících. O rok později bylo provozních dnů 12 a cestujících 2102. V roce 2014 se již jezdilo 23 dní a odvezlo 2414 cestujících. Mimo to se uskutečnilo mnoho desítek bezplatných brigád na opravě kolejí, vagonů a lokomotiv a také na vybudování sociální základny v historické budově bývalé laboratoře.

Pro muzeum, vzhledem k dochované kolejové infrastruktuře, jsou v místě velmi vhodné podmínky. Pro tak náročný úkol se CS IMC, společně s dalším železničním spolkem M131.1, stala zakladatelem obecně prospěšné společnosti „Muzejní úzkorozchodná dráha Kateřina“ a na něj přenesla veškeré aktivity.

V roce 2105 jede úzkokolejka v těchto termínech:

1., 2., 3., 8.,  května

20., 21. června

4., 5., 6., 18., 19. července

1., 2., 15., 16., srpna

19., 20. září