Seminář „Smrt a konečnost života ve školním prostředí“ v Chebu přinesl klíčová témata

Dne 15. října 2024 se v Kulturním centru Svoboda v Chebu uskutečnil odborný seminář „Smrt a konečnost života ve školním prostředí,“ který přinesl cenný pohled do problematiky konce života ve školách a vzdělávacích institucích. Akce se účastnilo 130 odborníků z řad speciálních pedagogů, asistentů pedagoga, školních psychologů, metodiků prevence, zdravotních sester a dalších pracovníků v oblasti sociálních služeb.

Foto: Archiv Hospic Sv. Jiří

„Seminář přinesl pohled do složitých témat, které se týkají smrti učitele, žáka nebo smrti rodinného příslušníka žáka / studenta,“ uvedla Alena Votavová, ředitelka Hospice Sv. Jiří, hlavního pořadatele akce. „Zájem účastníků nás příjemně překvapil a účast byla pro nás velkou výzvou a závazkem“.

Foto: Archiv Hospic Sv. Jiří

Pětice přednášejících, zastupujících organizace jako Plzeňská zastávka, Poradna Vigvam, Andělé Stromu života, Ke Kořenům a Hospic Sv. Jiří, přinesla nejen teoretické poznatky, ale i praktické nástroje pro účastníky, jak řešit citlivá témata ve školním prostředí. Každý z účastníků navíc obdržel knihu a metodické materiály, které budou moci využít ve své každodenní praxi.

Seminář se konal díky podpoře grantového programu „Malý Leader MAS 21“.

Hospic Sv. Jiří