Potravinářská inspekce zjistila přítomnost bakterií salmonely v tatarském bifteku z Penny Marketu

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v rámci pravidelných kontrol bezpečnosti potravin zjistila přítomnost bakterií salmonely u dvou šarží tatarského bifteku. V obou případech se jednalo o enteropatogenní bakterii Escherichia coli, která v potravině určené k přímé konzumaci představuje vysoké riziko onemocnění salmonelózou. Předmětné potraviny jsme vyhodnotili jako škodlivé pro zdraví spotřebitelů. Více zde:

Ilustrační foto Pixabay

Jednalo se o následující potraviny:

Dobré Maso Tatarský biftek, datum použitelnosti: 8. 7. 2024, odebráno: Penny Market, Novoměstská 849, Bystřice nad Pernštejnem

https://www.potravinynapranyri.cz/Detail.aspx?id=200777…

Dobré Maso Tatarský biftek, datum použitelnosti: 29. 7. 2024, odebráno: Penny Market, Sokolská 756, Hrádek nad Nisou

Výrobcem byla v obou případech společnost Uzeniny Příbram, a.s., Antala Staška 1670/80, Praha 4.

Foto: SPZI