Dendrologická komentovaná prohlídka bude věnována Václavu Skalníkovi

Mariánskolázeňská dendrologická komentovaná prohlídka bude věnována Václavu Skalníkovi. Akce se uskuteční ve čtvrtek 19. září od 15.30 hodin. Trasa zavede účastníky do centra města, Skalníkových sadů, na Goethovo náměstí, kolonádu a k parku u Labutího jezírka, až ke skalníkovo pomníku naproti Modré cukrárně. Sraz v Turistickém informačním centru, Hlavní 47/28 (Dům Chopin), tel. 777 338 865.

Ilustrační foto

Cena je 150 korun. Nárok na slevu 10% mají děti od 8-15 let (děti do 7 let zdarma), studenti s platným průkazem, držitelé karty ZTP a držitelé Senior karty. Držitelé Karlovy Vary REGION CARD mají prohlídku zdarma. Uvedené ceny platí na osobu.

Mariánské Lázně jsou označované jako nejkrásnější parkové město. Za toto označení vděčí zahradnímu architektovi Václavu Skalníkovi, který s náročným úkolem terénních a sadových úprav v Mariánských Lázních začal roku 1818. Park v historickém centru města je zajímavý nejenom svou kompozicí, ale také použitím různých druhů dřevin. Délka prohlídky jsou přibližně dvě hodiny.