Učebnu přírodopisu na ZŠ Úšovice čeká rekonstrukce. Vznikne inspirativní prostředí pro studium přírodních věd

Učebnu přírodopisu na ZŠ Úšovice čeká rekonstrukce. Součástí projektu je nejen úprava prostor, ale také modernizace laboratoří a nákup špičkových technologií včetně brýlí pro virtuální realitu. Město navíc na záměr získalo dotaci. Celkové náklady dosahují 3,2 milionu korun, přičemž dotace pokryje 2,5 milionu korun.

Ilustrační foto Pixabay

„Naším cílem je poskytnout žákům moderní a inspirativní prostředí pro studium přírodních věd,“ uvedl místostarosta Mariánských Lázní Samuel Zabolotný. „Tato dotace je dalším krokem v našem dlouhodobém plánu na modernizaci vzdělávacích prostor ve městě.“

Jedním ze zajímavostí nové učebny budou brýle pro virtuální realitu, které umožní žákům zažít přírodní vědy zcela novým způsobem. „Školáci díky nim budou mít možnost simulovat biologické procesy, podnikat virtuální exkurze do různých ekosystémů a zkoumat organismy na mikroskopické úrovni. Tento interaktivní přístup nejen zvyšuje zájem o přírodovědné předměty, ale také rozvíjí kritické myšlení a schopnost řešit problémy,“ podotýká Samuel Zabolotný.

Součástí projektu je také modernizace laboratoře, která bude vybavena nejnovějšími přístroji. Nové mikroskopy, senzory pro měření fyzikálních veličin a interaktivní tabule umožní učitelům provádět pokusy a výuku s větší názorností a efektivitou.

„Projekt nové učebny přírodopisu je součástí širšího plánu města na zlepšení vzdělávacích podmínek na základních školách. Město má v plánu realizovat další podobné projekty, které mají za cíl modernizovat výukové prostory a poskytnout žákům nejnovější technologie a metody výuky,“ dodal místostarosta.

Zdroj: M. L.