Máte na to zdolat S-Race? V sobotu startuje druhý ročník

Už podruhé se v Mariánských Lázních uskuteční jedinečný S-Race. Jde o překážkový závod ve stylu Spartan Race a Gladiator Race. Účastníci budou muset opět zdolat dvě desítky překážek, které budou rozmístěné na 6 kilometrové trati. A ti nejlepší ji pokoří hned dvakrát! Pořadatelé navíc  pro závodníky připravili účastnické medaile, všichni si tak ze závodu odvezou cennou trofej a hezkou památku. S-Race se bude konat v sobotu 13. července.

Foto: Archiv pořadatelů

Druhý ročník překážkového závodu S-Race slibuje nezapomenutelný zážitek pro všechny milovníky extrémních sportů. Start a cíl závodu bude ve Sportovním areálu Viktoria, odkud se účastníci vydají na trasu plnou náročných překážek, které prověří jejich fyzickou i psychickou odolnost.

Foto: Archiv pořadatelů

„Po úspěšném prvním ročníku jsme se rozhodli přidat další překážky a prodloužit trasu. Chceme nabídnout ještě větší výzvu a zábavu pro všechny zúčastněné. Věříme, že si S-Race najde své pevné místo v kalendáři sportovních akcí v České republice,“ říká ředitel závodu Pavel Knára. „Překážkové závody v posledních letech zažívají obrovský boom a nedivím se. My jsme pro účastníky připravili šestikilometrovou trať s 20 překážkami – a ti nejlepší ji zvládnou hned dvakrát. A i pro letošek můžu slíbit, že to nebude snadné. Připravili jsme ručkovací a horolezecké překážky, přenášení břemen, plazení potokem, hasičskou stěnu, lukostřelbu, závodníci si také doplní proteiny, protože úkolem na jednom ze stanovišť bude sníst červa.“

Ve stejný den pořádají organizátoři i závod SpaRun. Dobrá zpráva je, že si sportovci nemusí vybírat, kterého závodu se zúčastní – lze stihnout oba. Už loni to zkusilo několik účastníků a ten nejstarší byl ročník 1957.

V areálu Viktoria jsou dispozici pánské a dámské šatny, sprchy, úschovna a připravené bude také občerstvení.

Program a registrace

Prezentace a registrace závodníků proběhne v den závodu od 12:15 do 13:30 hodin. Intervalový start je naplánován na 14:00 hodin, kdy každých 60 sekund odstartuje pět závodníků. Vyhlášení vítězů proběhne v 17:00 hodin u Ferdinandova pramene.

Zájemci o účast se mohou registrovat prostřednictvím webových stránek http://s-race.cz. Online registrace končí ve čtvrtek 11. července ve 23:59 hodin. Cena startovného se postupně zvyšovala. V červenci činí 500 Kč a místě v den závodu je startovné 700 Kč.

Kategorie závodu

Trať 6 km je určena pro muže, ženy a mladší účastníky ve věku 13-14 let. Trať 12 km je určena pro dospělé závodníky, přičemž startovní povolení mají ročníky 2009 a starší. Pro účastníky do 18 let je nutný písemný souhlas zákonného zástupce.

Po sportu za kulturou

Závodníci si pak mohou užít festival MOVOMAL, který se bude konat u kolonády Ferdinandova pramene. Program začne ve 14 hodin a naplánované jsou dva workshopy běžeckého trenéra Miloše Škorpila, poté je nachystaný koncert harfenistky Kataríny Ševčíkové, následně se uskuteční kreativní workshopy Otty Vaška, koncert uskupení 2violoncellos a cvičení pro děti a dospělé. Návštěvníci se můžou těšit také na Drumband Františka Zemana či přednášku předního odborníka na výživu Petra Havlíčka. Program uzavře v 19 hodin vystoupení akrobatické skupiny Losers Cirque Company, což je český divadelní spolek věnující se žánru nový cirkus.

Závod S-Race pořádá MOVOMAL z.s. ve spolupráci s AC Mariánské Lázně a za podpory města Mariánské Lázně.

M.L.