Tip na výlet: Na komentované prohlídce připomenou herci historii hradu Seeberg

Celkem v osmi scénách připomenou herci ze Západočeského divadla v Chebu historii hradu Seeberg. Stane se tak při noční hrané prohlídce, která se v areálu hradu uskuteční v pátek 5. a 12. července od 21 hodin. Komentovaná prohlídka s kastelánem bude v pátek 26. července, a to také od 21 hodin. Auta mohou zájemci o netradiční zážitek nechat doma. Z Františkových Lázní bude na hrad Seeberg a zpět jezdit unikátní historický autobus tzv. Erťák – RTO.

„Herci budou procházet jednotlivými částmi hradu a zábavnou formou vrátí návštěvníky do historie. Připomenou nejen nejdůležitější majitele hradu, ale i vzácné návštěvníky této památky. Jednou z osobností, která se sem také zavítala, byl například i Johann Wolfgang von Goethe,“ sdělil kastelán hradu Seeberg Jan Buriánek.

Kdo bude mít zájem na hranou prohlídku přijít, musí se rezervovat na pokladně hradu Seeberg.

„Stačí zavolat na telefonní číslo 351 011 990 během otevírací doby, která je nyní od 10 do 18 hodin, nahlásit jméno a počet lidí. Vstupné na prohlídku hradu s herci je 270 korun, komentovaná prohlídka s kastelánem za 220 korun.“ poznamenal kastelán.

„Aby byl prázdninový zážitek dokonalý, bude zájemce na speciální prohlídky hradu vozit historický autobus RTO, který brázdil naše i zahraniční silnice přibližně šedesát let. Kam autokar přijede, budí zaslouženou pozornost nejen pro svoji zaoblenou karoserii, ale celkovou elegancí. Věřím, že si jízdu v něm naši návštěvníci užijí,“ doplnil Jan Buriánek.

Prohlídky:

Prohlídky s herci: 5. a 12. července, 9. a 16. srpna od 21 hodin. Vstupné je 270 korun.

Komentované prohlídky s kastelánem: 26. července, 2. a 23. srpna od 21 hodin. Vstupné je 220 korun.

Rezervace jednotlivých prohlídek na telefonním čísle: 351 011 990 od 10 do 18 hodin.

Doprava historickým autobusem RTO:

Františkovy Lázně Městské sady odjezd ve 20.30 hodin.

Ze Seebergu zpět do Františkových Lázní vyjede autobus ve 22.25 hodin.

Cena jízdenky, která se platí v autobuse, je 50 korun za každou započatou jízdu. Děti do 13 let mají dopravu zdarma.