Na Pomezí představili novou knihovnu a výtvarné dílny, vystoupil i portugalský soubor Batoto Yetu

Sobota (29.6.) se nesla v obci Pomezí ve znamení  novinek. Představena byla obecní knihovna a nově otevřené kreativní dílny.  Premiérou  bylo také vystoupení portugalského souboru Batoto Yetu, který do obce přijel v rámci festivalu FIJO.

Více fotografií z akce zde

„V rámci 25. ročníku Mezinárodního festivalu dechových nástrojů FIJO vystoupil před kostelem svatého Jakuba Většího  jeden z festivalových hostů. Byl  jím portugalský netradiční soubor Batoto Yetu, který do svého energického vystoupení vtáhl také přihlížející,“ uvedla za obec Pomezí nad Ohří Iveta Levová.

V rámci Dne otevřených dveří pomezského „kulturáku“ byla připravena prohlídka Obecní knihovny, kam přijeli herci Západočeského divadla v Chebu za malými čtenáři se stylovým představením Veselé čtení. „Celé odpoledne mohli zájemci navštívit také nově otevřené kreativní dílny, které našly své stálé místo v podkroví stejného objektu. Dílny by se měly stát místem setkávání a tvoření nejen dětí, ale i dospělých u příležitosti různých svátků a výročí,  doplnila Iveta Levová.

Více fotografií z akce zde

Více fotografií z akce zde