Hrad Seeberg patřil dětem

Páteční (28.6.) odpoledne patřilo na hradě Seeberg dětem, pro které byly přichystány zajímavé soutěže, oblíbená jízda na koních i tradiční opékání špekáčků. Třicítka malých i velkých návštěvníků na hradě také přenocovala. Akci si nenechalo ujít zhruba tři sta lidí.

Více fotografií z akce zde

„Na pohádkovém hradě bylo připraveno celkem deset stanovišť, na kterých děti plnily různé úkoly,“ uvedl kastelán hradu Jan Buriánek s tím, že setkaly se například s čarodějnicí, obrem, čerticí, drakem, vodníkem a dalšími pohádkovými postavami. Na začátku putování dostaly děti u vchodu mapu, na tu během putování po hradě umisťovaly nálepky, které dostaly od pohádkových postav po splnění daného úkolu. Po té, co měly nalepeny všechny symboly, vyzvedly si odměnu. Vše bylo koncipováno tak, aby rodiny prošly celým hradním areálem včetně stodoly a jednotlivá stanoviště našly,“ poznamenal kastelán.

Letošní Pohádkový hrad měl také tři novinky.

„Letos přijela na Seeberg čarodějnice Jana Sloupová, která měla pro děti připravené speciální vystoupení, do kterého se malí návštěvníci aktivně zapojovali. Další novinkou bylo svezení na koních. S koňmi, na kterých se mohli malí návštěvníci v areálu hradu svézt, přijel Štěpán Musil. Ve spolupráci s františkolázeňskou knihovnou bylo letos možné, aby přibližně třicítka dětí s doprovodem dospělé osoby, na bývalé hradní zahradě  přenocovala ve stanech,“ sdělil kastelán.

Více fotografií z akce zde

To se setkalo s takovým zájmem, že organizátoři bohužel nemohli vyhovět všem zájemcům. Počet hradních nocležníků byl omezen. “

„Velkou zásluhu na vzniku jednotlivých stanovišť měla pedagožka Městského muzea Františkovy Lázně Kateřina Doubravová. Akce se zúčastnili i další kolegové nejen z muzea, ale také z františkolázeňského divadla. Ti ztvárnili jednotlivé pohádkové postavy,“ dodal kastelán.

Více fotografií z akce zde