Těšila se na dovolenou v Itálii. Místo toho přišla o peníze

Těšila se na dovolenou v Itálii, místo vysněného odpočinku přišla o peníze. Karlovarští policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení, pro podezření ze spáchání přečinu podvodu.

Ilustrační foto

„Třicetiletá žena z Karlových Varů na jedné ze sociálních sítí přidala příspěvek, kde projevila zájem o pronájem apartmánu v Itálii,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. „Ve středu 5. června letošního roku měla pod příspěvek ženě odepsat neznámá osoba s tím, že by mohly konverzovat soukromě. Žena se tedy s neznámou osobou spojila pomocí chatovací aplikace, ve které se následně měly domlouvat na parametrech apartmánu.  Následně byl třicetileté ženě zaslán email se smlouvou, ve které bylo uvedeno, že uhradí zálohu ve výši několik set eur. Následující den měl příbuzný ženy finanční hotovost odeslat na bankovní účet neznámé osoby. Ta měla dále požadovat úhradu dalších poplatků, se kterými ale poškozená žena nesouhlasila a požadovala vrácení uhrazené zálohy, k čemuž nedošlo. Poté spolu měli ještě několik dní komunikovat, přičemž neznámá osoba přestala komunikovat úplně,“ doplnil.

Třicetileté ženě tak byla způsobena škoda ve výši přibližně 20 tisíc korun.

Prevence:

Letní měsíce jsou dobou, kdy je zvýšený zájem o tuzemské ale i zahraniční dovolené. Tímto bychom chtěli upozornit na podvodné nabídky výhodných zájezdů či ubytování, kterých v letních měsících přibývá. Pokud je to možné, dovolené objednávejte u ověřených společností či osob a buďte obezřetní. Jakoukoliv výhodnou nabídku řádně ověřte. Přejeme všem šťastnou cestu do vysněné destinace.