Velikonoce se blíží a ve většině domácností jistě nebude chybět tradiční nádivka. Nechtělo by to trochu změny a udělat tuhle dobrotu tak trochu jinak? Živé Chebsko přináší nevšední variaci na tradiční pokrm. Výsledek stojí za to. Výborná je jak vlažná, tak studená.
Budeme potřebovat:
150 gramů uvařeného uzeného masa
150 gramů upečeného kuřecího nebo krůtího masa
100 až 200 ml mléka
3 až 4 rohlíky
1 menší cibule
česnek podle chuti
4 vejce
petrželka
pažitka
majoránka
sůl
pepř
250 gramů listového těsta
Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme pokrájené maso, cibulku, česnek, petržel, pažitku, majoránku a sůl. Na závěr přidáme žloutky. Z bílků uděláme tuhý sníh, který do směsi opatrně vmícháme. Směs přeneseme na plát listového těsta a pořádně upevníme. Potřeme vejcem a posypeme mandlemi. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 – 190 °C, pečeme přibližně 35 minut.
A pokud byste doma listové těsto neměli, připojujeme recept na rychlé univerzální listové těsto.
200 gramů hladké mouky
125 gramů másla
120 ml. smetany nebo jogurtu.