Tip na velikonoční dobrotu: Oblečte nádivku do listového těsta

Velikonoce se blíží a ve většině domácností jistě nebude chybět tradiční nádivka. Nechtělo by to trochu změny a udělat tuhle dobrotu tak trochu jinak? Živé Chebsko přináší nevšední variaci na tradiční pokrm. Výsledek stojí za to.  Výborná je jak vlažná, tak studená.

Budeme potřebovat:

150 gramů uvařeného uzeného masa

150 gramů upečeného kuřecího nebo krůtího masa

100 až 200 ml mléka

3 až 4 rohlíky

1 menší cibule

česnek podle chuti

4 vejce

petrželka

pažitka

majoránka

sůl

pepř

250 gramů listového těsta

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Přidáme pokrájené maso, cibulku, česnek, petržel, pažitku, majoránku a sůl. Na závěr přidáme žloutky. Z bílků uděláme tuhý sníh, který do směsi opatrně vmícháme. Směs přeneseme na plát listového těsta a pořádně upevníme. Potřeme vejcem a posypeme mandlemi. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 – 190 °C, pečeme přibližně 35 minut.

A pokud byste doma listové těsto neměli, připojujeme recept na rychlé univerzální listové těsto.

200 gramů hladké mouky

125 gramů másla

120 ml. smetany nebo jogurtu.