Karlovarský kraj letos vyhlašuje 2. ročník soutěže „Dobrota Karlovarského kraje 2018“. Cílem akce je vyzdvihnout kvalitu potravinářských a zemědělských výrobků vznikajících v našem regionu a upozornit na úsilí malých a středních výrobců o udržení tradic a úrovně produktů. Termín podávání přihlášek do soutěže bude vyhlášen v měsíci květnu 2018.
Foto: ilustrační
Soutěž zajišťuje Integrovaná střední škola Cheb, odloučené pracoviště Dalovice, ve spolupráci s Odborem životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Karlovarského kraje. „Soutěžit se bude v pěti kategoriích. Do soutěže mohou přihlašovat své výrobky malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Zemědělský nebo potravinářský produkt, který se chce ucházet o značku kvality, musí být vyroben v Karlovarském kraji a hlavní surovina musí být zcela tuzemského původu,“ upřesnil krajský radní Karel Jakobec. Po přijetí přihlášek bude následovat jejich kontrola, hodnocení přijatých výrobků odbornou komisí a slavnostní vyhodnocení výsledků, které se uskuteční v září 2018.
Značku „Dobrota Karlovarského kraje“ uděluje formou certifikátu hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová na základě výsledků hodnocení hodnotitelské komise. V loňském, prvním ročníku, bylo do soutěže přihlášeno 82 výrobků.
V roce 2018 se soutěží v těchto kategoriích:
- Masné výrobky
- Mléčné výrobky
- Pečivo a cukrovinky
- Pivo a nealko
- Med, čaj, ovoce
V každé kategorii budou vyhodnocena první tři místa. Podrobnosti o soutěži lze najít na krajských internetových stránkách: www.kr-karlovarsky.cz, v záložce „Životní prostředí“.