Kousky hořké čokolády a kakaa udělají z obyčejných muffinů neobyčejné. A když se ještě přidá jemný krém se šlehačkou, vznikne nebezpečně dobré pokušení. Ale to není všechno, recept lze připravit také bez vajec.
Na čokoládové muffiny budeme potřebovat:
Těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
¼ hrnku cukru
¼ hrnku oleje – pokud děláme variantu bez vajec, přidáme ještě jednu lžíci oleje navíc
½ hrnku mléka – varianta bez vajec o 4 lžíce mléka navíc
½ prášku do pečiva – varianta bez vajec o 1/3 čajové lžičky víc
2 vejce
2 – 3 lžíce hořkého kakaa
Na malé kousky nakrájená hořká čokoláda podle chuti
Všechny suroviny smícháme a lžící plníme košíčky na muffiny. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 10 – 15 minut. Po vychlazení zdobíme krémem a šlehačkou.
Krém:
½ balení mascarpone
1 šlehačka
1 ztužovač šlehačky – není nutný, ale krém je pak řidší
Cukr